28 Mart 2024, Perşembe

 150 saatlik süre bitti kontroller başlıyor

 150 saatlik süre bitti kontroller başlıyor

22 Ekim’de Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat gereği, YPG/PYD’li teröristlerin Türkiye- Suriye sınırının 30 kilometre dışarısına çıkarılması için verilen 150 saatlik süre bugün 18.00’de doluyor.

Teröristlerin bölgeden çıkışlarının ardından Türkiye ve Rusya, Barış Pınarı Harekâtı bölgesinin doğusu ile sınırın batısındaki 10 kilometrelik, Kamışlı'nın dışında kalan alanda ortak devriye görevine başlayacak. Yerinden edilmiş Suriyelilerin topraklarına dönmesi için de ortak çalışma yapılacak. Sürenin sona ermesinin ardından hâlen teröristlerin çıkmadığını tespit ederse harekât kaldığı yerden devam edecek.

 

ANAYASA ÇALIŞMASI BAŞLIYOR

Suriye'de siyasi geçiş çabaları kapsamında Birleşmiş Milletler (BM) gözetimi altında yeni bir sayfa açılıyor. Suriye'nin yeni anayasasını yazacak komite, yarın İsviçre'nin Cenevre şehrinde ilk defa bir araya gelecek. Bugün ise garantör ülkeler; Türkiye, Rusya ve İran'ın heyetleri uzman ve dışişleri bakanları düzeyinde toplantılar yapacak.

 

Türkiye Gazetesi

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

150 saatlik süre bitti kontroller başlıyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.