29 Mart 2024, Cuma

Yunanistan'la kriz sırasında sürpriz gece toplantısı!

Yunanistan'la kriz sırasında sürpriz gece toplantısı!

Yunanistan'la kriz sırasında sürpriz gece toplantısı! Akar, Genelkurmay Başkanı ve komutanlarla görüştü

 

Türkiye ve Yunanistan arasında krizin devam ettiği sırada önemli bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanları ile videokonferans toplantısı yaptı.

 

Yunanistan'ın Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi Türkiye tarafının büyük tepkisini çekti. Silahlandırma çalışması Türkiye tarafından ABD ve Yunanistan nezdinde protesto edildi. Protesto kararı, Türk Dışişleri'ne çağrılan Yunan Büyükelçi'ye iletildi.

SÜPRİZ TOPLANTI

Bu gelişmelerin ardından gece yarısı sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanları ile videokonferans toplantısı yaptı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BEDEL ÖDEYECEKLER

Yunanistan'ın hamlesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da yorum gelmişti. Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada konuyu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yunanistan askeri, siyasi ve ekonomik olarak dengimiz değildir, olamaz. Yunan siyasetçileri kışkırtarak üzerimize salanların asıl sebebi ülkemizin vaktini, enerjisini, dikkatini dağıtarak büyük ve güçlü Türkiye programını engellemek olduğunu gayet iyi biliyoruz. Bedeli mutlaka ödetilecek ekonomik ve siyasi angajmanlar bizi değil Yunan halkını tehdit etmektir. Türkiye olarak biz bu filmi seyrettik" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hulusi Akar Yunanistan Türkiye Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.