28 Mart 2024, Perşembe

 Libya Konferansı Sonuç Bildirgesi yayımlandı

 Libya Konferansı Sonuç Bildirgesi yayımlandı

Berlin’de gerçekleştirilen Libya konulu zirve sona ererken, Konferans Sonuç Bildirgesi yayımlandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine gerçekleştirilen Libya konulu zirvenin sona ermesinin ardından, Konferans Sonuç Bildirgesi yayımlandı. Bildirgede, Libya'da kalıcı ateşkes sağlanması istendiği vurgulanırken, silahlı çatışmadan ve Libya'nın içişlerine karışmaktan kaçınılacağı ve tüm katılımcıların bu taahhüde uyacağı bildirildi.

 

Bildiride, Berlin Süreci'nin uluslararası toplumu Libya'da barışçıl bir çözüm bulmaya destek amacı taşıdığı belirtilirken “Libya'da askeri bir çözüm olamaz” ifadeleri yer aldı. Moskova'da gerçekleştirilen müzakerelerin yanı sıra, ateşkes anlaşmasına yol açmayı amaçlayan uluslararası girişimlerin memnuniyetle karşılandığı belirtilen bildirgede, ilgili taraflara kalıcı ateşkes çağrısında bulunuldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Libya Konferansı Sonuç Bildirgesi yayımlandı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.