23 Nisan 2024, Salı

'KPSS sonucu geçerlilik süresi' son 2 yılın sonuçlarını kapsayacak

'KPSS sonucu geçerlilik süresi' son 2 yılın sonuçlarını kapsayacak

Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' son 2 yılın sonuçlarını kapsayacak

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, KPSS sonucu geçerlilik süresiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Herhangi bir hak kaybı olmayacağını belirten Altun, "Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Kpss'deki bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin deneme sorularıyla aynı çıkmasının ardından 1 milyon 600 bin gencin girdiği sınav iptal edildi. Söz konusu olayla ilgili Emniyet operasyon başlatırken, ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı yerine ise Bayram Ali Ersoy atandı.

 

 

PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sınavın iptal edilmesiyle herkes KPSS ile personel alımının ne zaman yapılacağını merak ederken İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan açıklama geldi. Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2022-KPSS kapsamında 31 Temmuz'da yapılan oturumların iptal edilmesi, 6-7 ve 14 Ağustos'ta yapılacak oturumların da ertelenmesi nedeniyle, kamu kurumlarımızın KPSS ile personel alım süreçleri yeni KPSS takvimine göre güncellenecektir. KPSS ile alım yapmayı planlayan kamu kurumlarımız, kontenjan ve şartlarını 17 Eylül'de başlayacak KPSS takvimindeki sınavların gerçekleşmesi ve sonuçların açıklanmasının ardından ayrıca duyuracaktır" ifadelerini kaydetti.

KPSS SONUCU GEÇERLİLİK SÜRESİ NE KADAR OLACAK?

Altun saatler sonra KPSS sonucu geçerlilik süresiyle ilgili bir paylaşım daha yaptı. Herhangi bir hak kaybı olmayacağını belirten Altun, "Bu yıl kamu görevlerine atanacaklar için 'KPSS sonucu geçerlilik süresi' bir sonraki KPSS ile birlikte son iki yılın KPSS sonuçlarını da kapsayacak şekilde uygulanacak, herhangi bir hak kaybına neden olunmayacaktır." dedi.

"TEK BİR KİŞİNİN MAĞDUR OLMASINA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Altun paylaşımının devamında, "Süreci en başından beri titizlikle takip eden Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği üzere, bu konuda tek bir vatandaşımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun KPSS Bayram Ali Ersoy GÜNDEM HABERLER

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.