19 Mart 2024, Salı

Herkes doğduğu şehirde yaşasaydı hangi şehir daha kalabalık olacaktı? İşte sıralama

Herkes doğduğu şehirde yaşasaydı hangi şehir daha kalabalık olacaktı? İşte sıralama

Bir çok nedenle iç göçler git gide artamaya başladı. İş, okul ve çeşitli sebeple iç göçün artmasıyla megakentlerin nüfus yoğunluğu milyonları bulurken, vatandaşların doğduğu şehirler ise kalabalık olmuyor.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre, Türkiye'de yaşayanlar eğer doğdukları kentte kalmış olsaydı Türkiye'nin en çok nüfus yoğunluğu olan şehirler çok farklı olacaktı. Bir çok nedenlerle iç göçler git gide artarken, geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından yayınlanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre, Türkiye`de yaşayanlar doğdukları kentte kalmış olsaydı; Şanlıurfa ülkenin en kalabalık kenti olacaktı. Bugün ülkenin en kalabalık şehri olan megakent İstanbul'un nüfusu ise, sadece 2 milyon 558 bin olacaktı. Türkiye'nin en kalabalık kenti Şanlıurfa olacaktı.

TÜİK verilerine göre, 2 milyon 839 bin 823 nüfusu ile Şanlıurfa ülkenin en kalabalık kenti olurken onu 2 milyon 603 bin 448 kişi ile Konya, 2 milyon 558 bin 75 nüfusu ile megakent İstanbul izleyecekti.

Diyarbakır 2 milyon 294 bin 58 kişi ile dördüncü,

Ankara 2 milyon 16 bin 454 kişi ile beşinci,

İzmir 1 milyon 976 bin 581 nüfusla altıncı kalabalık kent durumunda bulunacaktı.

1 milyon 976 bin 178 kişi ile yedinci sırada Samsun,

1 milyon 950 bin 281 kişiyle sekizinci sırada Sivas olurken,

1 milyon 893 bin 946 nüfusla Erzurum dokuzuncu şehir

Bursa ise 1 milyon 826 bin 285 kişi ile onuncu sırada olacaktı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Herkes doğduğu şehirde yaşasaydı hangi şehir daha kalabalık olacaktı? İşte sıralama

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.