19 Nisan 2024, Cuma

Eski bakanlardan Güldal Akşit hayatını kaybetti

Eski bakanlardan Güldal Akşit hayatını kaybetti

AK Parti'nin kurucu üyesi ve eski turizm ve devlet bakanlarından Güldal Akşit, vefat etti. Akşit, Ankara'da Korona virüs tedavisi görüyordu.

Güldal Akşit kimdir?

Güldal Akşit, 1960'ta Malatya'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başladı. AK Parti'nin kurucu üyesidir. 22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan AKŞİT, 58. Hükümette Turizm Bakanı, 59. Hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekilliği yapan Akşit, 9 Nisan 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığına seçildi. 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevi yaptı.

 

08 Temmuz 2011 - 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevi yaptı.

 

BAKAN SOYLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

 

İçişleri Bakanı Soylu:"Bakanımız, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız; yol arkadaşımız, dava ve çalışma arkadaşımız, Güldal Akşit Ablamızın Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu öğrendik.Güldal Ablamıza Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

 

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünüvar: “Güldal Akşit'i 09.35'te maalesef kaybettik”

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, eski Bakan Güldal Akşit'in bu sabah fenalaşarak solunum sıkıntısına bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat ettiğini açıkladı.

 

58'inci Hükümet'te Turizm Bakanlığı, 59'uncu Hükümet'te Turizm Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Güldal Akşit, bu sabah vefat etti. Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde vefat eden Akşit ile ilgili bir basın açıklaması yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "10 Kasım'da entübe edildi. Bugün saat 08.50'de durumu ağırlaştı, 09.35'te maalesef kaybettik. Başımız sağ olsun. Solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliğinden vefat etti sayın bakanımız. Türkiye'ye çok hizmet etmiş, devletimize, milletimize hizmet etmişti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

 

Eski Bakan Akşit'in cenaze törenine ilişkin bilgileri de paylaşan Ünüvar, "Yarın 4 Aralık Cumartesi günü saat 12.00'de TBMM'de bir tören yapılacak. Daha sonra öğlen namazını müteakip Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Sayın bakanımızı Karşıyaka Mezarlığı'ndan ebediyete uğurlayacağız” şeklinde konuştu.

Açıklamada Akşit'in ailesi, AK Parti Ankara Milletvekili ve MKYK üyesi Lütfiye Selva Çam, hastane başhekimi ve doktorlar yer aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Eski bakanlardan Güldal Akşit hayatını kaybetti

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.