19 Mart 2024, Salı

Sezal, Tekstil sektörü gaza basacak

Sezal, Tekstil sektörü gaza basacak

Turgut Sezal, “Pandemi sonrası tekstil sektörü gaza basacak.”

1980 yılında Turgut Özal’ın öncelikli 28 il teşvikinden yararlanan Kahramanmaraş, o zamanki çırçır fabrikalarının hepsini bugün modern hale gelecek fabrikalar haline getirerek dönüşüme soktu. Sırasıyla 1990-93-98-2000-2004-2006-2008-2012-2014-2016-2018 ve 2019 yılında sıçrama hamlesi yapan Kahramanmaraş irili ufaklı bin yüz tekstil fabrikası ile Türkiye’yi devler ligine soktu. Perakende sektöründe bulanan tüm ünlü markaların fason üretimini yaparak ikinci ve üçüncü nesil tekstil patronları ile ivmesini güçlü tutuyor.

Tekas Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Sezal, yaptığı açıklamada son yenilikler ile teknik tekstil alanında da gelişmeler olduğunu belirtti.

 

PANDEMİ SEKTÖRÜ VURDU AMA DÜZELECEK

 

2019 yılının Aralık ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin tekstil sektörüne etkisinin büyük olduğunu belirten Sezal: “İlk zamanlar vaka oluştuğu için fabrikaya kapatma kararı aldık. Şu anda alınan tedbirler sayesinde işletmemiz Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirildi.” dedi

 

TEKNİK ALTYAPI SÜRÜYOR

 

“Endüstri 4.0 ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” diyen Sezal “ Makinelerimizin randımanı görmek için, ürünün makineye girişinden işlenmiş haline kadar olan süreyi takip ediyoruz. Endüstri 4.0’ın artısı bizim için hammadde olarak giren bir ürünün bitmiş haline kadar olan her şeyi takip edebiliyoruz.

 

MARKA ÜRETECEĞİZ

 

İtalya marka üretiyor. Biz fason üretim yapıyoruz. Bizim marka olabilmemiz için gençlerin çalışması lazım. O markayı da devlet destekli marka yapabilirsek dünyaya duyurabiliriz. Diğer yandan çalışmalarımız devam ediyor ama marka eksikliğimiz mevcut. Ayrıca üretimin her kalemi Kahramanmaraş’ta yapılabiliyor.

 

PAMUK İHTİYACIMIZ VAR

Keşke Amerikan pamuğu yerine Türkiye’de üretildiği takdirde bizim için büyük avantaj olacak. Yeterli destek olmadığı için ekim sahalarında her geçen gün düşüş yaşanıyor. Pandemi sonrası Tekstil daha da ivme kazanacak. Nasıl ki sağlık bitmezse tekstilde öyledir. Pamuk ile alakalı yatırımlarımızın hepsini planlıyoruz. Brezilya ve ABD pamuğunu çok sevdiğimiz için değil, mecbur olduğumuz için alıyoruz. Büyük işletmelerin hepsi piyasa koşullarına göre alımlarını yaparak üretim hattını durdurmamak için elinden geleni yapıyor.”

HABER -  / MUSTAFA KILINÇ - FATİH ALPER GÜLTEPE

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sezal Tekstil sektörü gaza basacak Tekas Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Sezal Turgut Sezal Kahramanmaraş Tekstil Tekas Tekstil

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.