24 Nisan 2024, Çarşamba

Milyonlarca memura ocak zammı geliyor!

Milyonlarca memura ocak zammı geliyor!

2020 memur zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca memur ocak ayında maaşlara yapılacak zammı bekliyor. Ocak ayına kısa bir süre kalmışken asgari ücret ve emekli maaşı ile birlikte en çok merak edilen konuların başında gelen 2020 memur zammı hakkında vatandaşlar 'memur zammı ne kadar olacak?' 'en düşük memur maaşı ne kadar? 'memura aile yardımı ne kadar?' sorgulamalarını internet üzerinden gerçekleştiriyor. Memur zammı ilişkin ilk ipuçları memura ocakta yüzde 4 zam ve enflasyon farkı geleceğini gösteriyor. İşte memura ocak zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri!

Ocak ayı milyonlarca çalışan için zam ayı niteliğinde olacak. Memur zammının ne kadar olacağını ilgiyle takip edenler maaşlarla ilgili en güncel bilgilere sahip olmak istiyor. Peki memur zammı ne kadar olacak? Ocak ayında memur maaşlarına yüzde 4 zamma ek olarak yılın 2. yarısında enflasyon da yüzde 5'i aşarsa fark yansıtılacak ve aile yardımları da artacak. İşte 2020 memur zammı ilgili detaylar...

Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 5.71 çıktı. Buna göre Ocak zammı yüzde 0.71 enflasyon farkıyla yüzde 4.71 olacak. Tahminler de ipuçlarını veriyor.

Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 5.71 çıktı. Buna göre Ocak zammı yüzde 0.71 enflasyon farkıyla yüzde 4.71 olacak. Tahminler de ipuçlarını veriyor.

Eş yardımına ayrıca bir artış da yeni göstergeden gelecek. Eğer zam yüzde 5.5 çıkarsa, aile yardımı hariç en düşük aylık 3 bin 334 liradan 3 bin 517 liraya çıkacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş altı 2 çocuğu olanın aile yardımı 433 liradan 478 liraya yükselecek.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

2020 memur zammı ne kadar olacak? Milyonlarca memura ocak zammı geliyor!

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.