18 Nisan 2024, Perşembe

Kar yağışı sonrası Alibey Barajı doluluk oranı yüzde 50'yi geçti

Kar yağışı sonrası Alibey Barajı doluluk oranı yüzde 50'yi geçti

2020 yılının kurak geçmesiyle susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul'da, etkili olan yağmur ve kar yağışı barajları doldurmaya devam ediyor.

Son 10 yılın en düşük baraj doluluk oranlarını gören Megakent'te görülen yağmur ve kar yağışları sonrası barajların genel doluluk oranı yüzde 47.20'ye ulaştı. Alibey Barajı'nın doluluk oranı ise yüzde 50'yi geçti.

Beklenen mevsimsel yağışların 2020 yılında düşmemesi nedeniyle barajlar son 10 yılın en düşük doluluk oranına gerilemişti. İstanbul'da etkili olan yağmur ve kar yağışı sonrası barajların genel doluluk oranı yüzde 47.20'ye yükselirken, beyaza bürünen Alibey Barajı'nın doluluk oranı da yüzde 53.09'a ulaştı. Havadan çekilen görüntülerde ise daha önce keçi ve koyunların otladığı alanların yeniden suyla dolmaya başladığı ve su seviyesinin Güzelce Kemeri'ne kadar geldiği görüldü. İSKİ verilerine göre ise barajların genel doluluk oranı Ocak ayında yüzde 40.39'iken Şubat ayında 6.81 artış ile yüzde 47.20 seviyesinde ulaştı. Su seviyesinin karların erimesiyle daha da artması tahmin ediliyor.

 

Sümeyye İnal - Emre Baba

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kar yağışı sonrası Alibey Barajı doluluk oranı yüzde 50'yi geçti

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.