29 Mart 2024, Cuma

 Emekliye intibak müjdesi! Emekli maaşları ne kadar artacak?

 Emekliye intibak müjdesi! Emekli maaşları ne kadar artacak?

Milyonlarca emeklinin gözü 1 Ekim'de açılacak olan Meclis'te... Emekliler Meclis'te intibak yasasının ne zaman gündeme geleceğini merak ediyor. 2000 yılından sonra emekli olan SSK ve Bağkurlu emekli vatandaşlara 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak yasası Meclis'e gelecek mi? Memur ve memur emeklisinin gözü de KPDK'da olacak. Emekli maaşları yeni yılda ne kadar artacak? İşte emekli maaşları ve intibak yasası ile ilgili son gelişme ve detaylar...

Milyonlarca emekli intibak yasası ile ilgili gelişmeleri merak ediyor. Emekliye yeni zam yolunu açacak olan intibak yasası Meclis'e gelecek mi?

2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, 355 liraya varan zam yolunu açacak intibak düzenlemesini bekliyor.

Meslektaşına göre düşük maaş alan memur emeklileri de kurum farkı kaynaklı farkın giderilmesini istiyor.

2000 yılından önce emekli olan yaklaşık 2 milyon kişiye yapılan intibak zammı, 2000 ve sonrasında emekli olanları da beklenti içerisine sokmuştu.

Bunun için yargı süreci başlatılmış, Anayasa Mahkemesi çözüm yolunu Meclis olarak göstermişti.

Emekliler, çözüm için Meclis'in tatilden çıkacağı 1 Ekim'i bekliyor. Eğer intibak yasası çıkarsa, Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği rakamlara göre yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşı değişecek.

Bu durumda önceki intibakta olduğu gibi maaşlarda 50 ila 355 lira arasında artış yaşanması bekleniyor.

AYNI KADROYA EŞİTLİK
Memur emeklilerinin intibak talebi ise Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Konu toplu sözleşmede çözüme kavuşturulmadı.

AYNI KADROYA EŞİTLİK

Memur emeklilerinin intibak talebi ise Memur-Sen tarafından hükümete iletildi. Konu toplu sözleşmede çözüme kavuşturulmadı.

Toplu sözleşmede uzlaşma sağlanamayan konular Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantılarında ele alınıyor.

Bu nedenle memur emeklilerinin gözü önümüzdeki dönemde yapılacak KPDK toplantısında.

Memur- Sen, aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme istiyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Emekliye intibak müjdesi! Emekli maaşları ne kadar artacak?

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.