25 Nisan 2024, Perşembe

Bakan Kurum 'Hatay için hemen şimdi' diyerek duyurdu...

Bakan Kurum 'Hatay için hemen şimdi' diyerek duyurdu...

Bakan Kurum 'Hatay için hemen şimdi' diyerek duyurdu... Törene Başkan Erdoğan da katılacak

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun'da Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni'ne katılacak. Hataylı depremzedelerle iftarda bir araya gelecek.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'tan bu yana 4'üncü kez ziyaret edeceği şehirde depremzedeler ile bir araya gelecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün MHP lideri Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Kahramanmaraş'a gitmişti.

 

Erdoğan bugün yapacağı Hatay ziyareti çerçevesinde ilk olarak şehirde inşa edilecek afet konutları ve devlet hastanelerinin temel atma törenine katılacak.

 

Saat 16.00'da başlaması planlanan program İskenderun'un yeni kaymakamlık binasının önünde gerçekleştirilecek.

 

DEPREMZEDELERLE İFTAR YAPACAK

Erdoğan, temel atma töreninin ardından Hataylı depremzedelerle iftarda bir araya gelecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayı boyunca depremden etkilenen illere ziyaretini sürdürecek.

 

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Hatay'da afet konutlarımız için temelleri atıyoruz. 3 bin 112'si Hatay'da olacak, temeli atılan konut sayımız 22 bin 464'e yükselecek" dedi.

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

"Hatay için hemen şimdi! Bugün de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Hatay'da afet konutlarımız için temelleri atıyoruz. 3 bin 112'si Hatay'da olacak, temeli atılan konut sayımız 22 bin 464'e yükselecek. Hatay'ımızı kimliği, tarihi, kültürüyle yeniden şahlandıracağız!"

 

46 BİN KONUTUN İHALESİ TAMAMLANDI

21 Şubat'tan bugüne kadar; Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Elazığ, Adana, Osmaniye ve Diyarbakır'da toplam 40 bin 104 afet konutunun ihalesi yapıldı. Yine farklı illerde toplam 6 bin 223 köy evinin de ihalesi gerçekleşti. Böylelikle afet bölgelerinde toplamda 46 bin 327 afet konutu ve köy evinin yapım süreci başlamış oldu. Konutları TOKİ koordinasyonunda Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yapılacak. 2-3 ay içinde 11 ilde toplamda 319 bin konutun yapımının başlaması hedefleniyor. 11 ilde sosyal donatıları hazırlanmış, altyapısı tamamlanmış toplam konut sayısı ise 650 bine ulaşacak.

 

HANGİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yerleşime açılacak alanlarda; deprem, heyelan, taşkın, kaya düşmesi ve diğer afet risklerinin tespitinin yapıldığı, titiz bir çalışma yürütüldüğü belirlendi ve şu ifadelere yer verildi:

 

"Yeni yerleşim yeri seçimi, yıkılan ve ağır hasar gören mevcut yerleşim alanlarının morfolojik, jeolojik, jeofizik, jeoteknik, hidrojeolojik, sismotektonik, arazi kullanımı ve afet risk durumu inceleniyor.

 

Güvenli bir yerleşim alanı, dirençli şehirler için ihtiyaç duyulan planlama ve tasarım süreçleri yürütülüyor. Mikro-bölgeleme olarak tarif edilen zeminin depreme dayanıklılığını ortaya koyan, bölgedeki toprak yapısını etüt eden çalışmalar 7/24 sürdürülüyor. Ayrıntılı jeolojik etüt çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda yapılacak 4 bin 32 adet sondajdan 1630'u tamamlandı. Bu süreçte 154 alanda, 49 bin 835 metre sondajla zemin etüt çalışması yürütüldü. Bölgede 52 bin 969 hektarlık alanda da mikro bölgeleme çalışmaları devam ediyor.

 

Eski yerleşim alanlarının zeminleri detaylı şekilde inceleniyor. Eğer bu zeminlerde problem varsa, fay hattına yakınlığı söz konusu ise, burada da vatandaşı mağdur etmeyecek şekliyle imar kısıtlaması, bina yüksekliği ve yoğunluğunda azaltım dahil her türlü kısıtlamayı da içeren bir süreç yürütülüyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Murat Kurum afet konutları deprem konutları

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.