18 Nisan 2024, Perşembe

Türkiye'nin olası operasyonuyla ilgili tehditvari açıklama: Pek akıllıca olmaz

Türkiye'nin olası operasyonuyla ilgili tehditvari açıklama: Pek akıllıca olmaz

Rusya'nın Suriye büyükelçisinden Türkiye'nin olası operasyonuyla ilgili tehditvari açıklama: Pek akıllıca olmaz

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik yeni bir askeri operasyon sinyali vermesi dünya gündeminde de büyük yankı uyandırdı. Rusya'nın Suriye Büyükelçisi Alexander Lavrentyev, Türkiye'nin olası bir Suriye harekatının "akıllıca olmayacağını" belirterek, "Böyle bir askeri operasyon gerilimi artırarak durumu istikrarsızlaştırabilir" diye konuştu.

Yıllardır kaosun, şiddetin ve belirsizliğin hüküm sürdüğü Suriye'deki aktörlerden biri olan Rusya'dan Türkiye karşıtı bir açıklama geldi. Son haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye askeri bir operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini vermesi sonrasında Rusya'dan bir son dakika açıklaması geldi.

 

 

"OPERASYON GERİLİMİ ARTIRARAK DURUMU İSTİKRARSIZLAŞTIRIR"

Rus haber ajansı RIA, Rusya'nın Suriye Büyükelçisi Alexander Lavrentyev'in sözlerini kamuoyu ile paylaştı. Lavrentyev, Türkiye'nin Suriye'ye olası bir askeri operasyon düzenlemesinin "akıllıca olmayacağını" söyledi. Rus diplomat, "Böyle bir askeri operasyon gerilimi artırarak durumu istikrarsızlaştırabilir" dedi.

"CENEVRE, SURİYE'DEKİ ÇÖZÜM İÇİN UYGUN BİR YER DEĞİL"

Kazakistan'ın başkenti Nur-Sultan'da Türkiye, İran, Suriye hükümetlerinden temsilcilerle ve Suriyeli muhaliflerle bir araya gelen Lavrentyev, Cenevre'nin Suriye'deki çözüm için uygun olmadığını dile getirdi.

 

NE OLMUŞTU?

Geçmişte sınır güvenliğini korumak ve terör örgütleriyle mücadele etmek için Suriye'ye operasyon düzenleyen Türkiye, Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin saldırılarının artmasından sonra operasyon sinyali vermişti. 2019'da Washington ve Rusya arasında yapılan anlaşmayı terör örgütlerinin ihlal ettiğini açıklayan Ankara sınır güvenliğini sağlamak için askeri operasyon yapılacağının sinyalini vermişti. Yapılan açıklamalarda son dönemde terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin saldırılarının arttığına dikkat çekilmişti. Fakat bu yaklaşıma Moskova ve Washington tepki göstermişti. Her iki ülke de böyle bir operasyondan endişe ettiklerini duyurmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Rusya'nın Suriye büyükelçisinden Türkiye'nin olası operasyonuyla ilgili tehditvari açıklama: Pek akıllıca olmaz

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.