28 Mart 2024, Perşembe

Trump destekçileri Washington DC'de Kongre binasını bastı!

Trump destekçileri Washington DC'de Kongre binasını bastı!

ABD Başkanı Donald Trump destekçileri Washington DC’de Kongre binasını bastı. Kongre binasının basılmasının ardından Ulusal Muhafızlara Kongre Binası'na giriş emri verildi. Çıkan olayların ardından sabah 06.00’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD Kongresi seçilmiş Başkan Joe Biden'ın başkanlığını resmi olarak onaylamak için toplanırken, Trump destekçileri başkent Washington DC'de “Çalmayı Durdur” mitinginde bir araya geldi. Binlerce Trump destekçisinin katıldığı mitingin ardından göstericiler Kongre binasına yürüdü. Kongre binasındaki bariyerleri aşarak, binaya girmesinin ardından Biden'ın tescil oylamasına ara verildi. Çıkan olaylar sonrası Washington DC Belediye Başkanı Muriel Bowser sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, başkentte yarın sabah 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Bowser, “Sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde, Belediye Başkanı tarafından belirlenen kişiler dışında hiç kimse, araba veya başka bir ulaşım yöntemiyle yürümeyecek, bisiklete binmeyecek, koşmayacak, ayakta durmayacak veya motorlu araç kullanmayacaktır" denildi.

 

Yerel kaynaktan alınan haberlere göre, ABD'de Kongre binasına düzenlenen baskında göstericilere müdahalesi yetersiz kalan Kongre polisi, federal yetkililer de dahil olmak üzere daha fazla kolluk kuvvetinden yardım istedi.

Ayrı bir kolluk kuvveti kaynağından gelen habere göre, DC Metropolitan Polis Departmanının Kongre polisine yardımcı olmak için CDU müfrezeleri (Sivil Ayaklanma Birimleri) dahil olmak üzere daha fazla destek gönderdiğini belirtti.

 

TRUMP'TAN ÇIKAN OLAYLAR SONRASI AÇIKLAMA!

 

ABD Başkanı Donald Trump başkent Washington DC'de çıkan olaylar sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “ABD başkentindeki herkesten barışçıl kalmasını istiyorum. Şiddete hayır! Unutmayın, biz Kanun ve düzen partisiyiz. Kanuna ve maviler içindeki büyük adamlarımıza ve kadınlarımıza saygı gösterin. Teşekkür ederim!” dedi.

 

BİR KADIN VURULDU!

 

Washington DC'deki Kongre binasında çıkan olaylarda bir kadın vuruldu.

 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: 'ABD'DEKİ TÜM TARAFLARI İTİDAL VE SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUZ'

 

Dışişleri Bakanlığı:"ABD Başkanlık seçimlerinin ardından yaşanan ve bugün Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. ABD'deki tüm tarafları itidal ve sağduyuya davet ediyoruz. ABD'nin bu iç siyasi krizi olgunluk içinde aşacağına inanıyoruz. ABD'deki vatandaşlarımızın kalabalık mekanlar ve gösteri yapılan yerlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Trump destekçileri Washington DC'de Kongre binasını bastı! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.