28 Mart 2024, Perşembe

Sınıra 12 askeri üs kuracağız

Sınıra 12 askeri üs kuracağız

Rusya, NATO'nun sınırlarının genişlemesine böyle karşılık verecek: Sınıra 12 askeri üs kuracağız

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO üyesi olmak için başvuru yapan İsveç ve Finlandiya'nın kendileri için bir tehdit olduğunu dile getirdi. Batı'daki genişlemenin tehlikeli olduğunu dile getiren Şoygu, buna karşılık olarak sınıra 12 askeri üssün kurulacağını açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından NATO'ya resmi üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya, Kremlin yönetiminin radarına girdi. Rus lider Putin, resmi başvurunun ardından iki ülkenin NATO üyeliklerini kendileri için tehdit oluşturacağını açıklamıştı.

 

 

ABD VE NATO'YU SUÇLADILAR

Buna benzer bir açıklamada Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan geldi. Finlandiya ve İsveç'e gözdağı veren Şoygu, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın Batı sınırındaki askeri tehditlerin, ABD ve NATO'nun eylemleri nedeniyle yükselişte olduğunu söyledi.

 

SINIRA 12 ASKERİ ÜS KURACAKLAR

Interfax haber ajansına göre, Şoygu, Finlandiya ve İsveç'in NATO başvurusun da bu tehditler arasında yer aldığını vurguladı. Rus Bakan, NATO'nun Batı'daki genişlemesinin sınırları tehdit ettiğini söyleyerek karşı hamle olarak sınırlara 12 askeri üssün kurulacağını sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sergey Şoygu Finlandiya İsveç Rusya Nato Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.