29 Mart 2024, Cuma

Nijerya'da yatılı okula silahlı baskın: Onlarca öğrenci kaçırıldı, 1 öğrenci öldü

Nijerya'da yatılı okula silahlı baskın: Onlarca öğrenci kaçırıldı, 1 öğrenci öldü

Nijerya’da bir yatılı okula silahlı kişiler tarafından düzenlenen baskında öğretmenler ve onlarca erkek öğrencinin kaçırıldığı, bir öğrencinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Nijerya'nın batısındaki Niger eyaletinde bulunan Kagara kasabasındaki Devlet Bilim Koleji'nin yurduna gece saatlerinde askeri üniformalı silahlı kişiler tarafından baskın düzenlendiği öğrenildi. Yerel yetkililer tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin ormanlık alana kaçırıldığı, bir öğrencinin ise baskın sırasında vurularak öldürüldüğü belirtildi. Bazı öğrencilerin saldırganların elinden kurtulduğu ve kaçmayı başardığı bildirildi.

Yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü okuldan kaç öğrencinin kaçırıldığı henüz bilinmezken saldırıyı doğrulayan güvenlik birimleri, kaçırılan öğrenci sayısının tespit edilmesi için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öğrencilerin kurtarılması için hava kuvvetleriyle birlikte operasyon başlatıldığı öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Nijerya'da yatılı okula silahlı baskın: Onlarca öğrenci kaçırıldı 1 öğrenci öldü

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.