28 Mart 2024, Perşembe

İngiltere'de AstraZeneca aşısının uygulandığı 7 kişi hayatını kaybetti

İngiltere'de AstraZeneca aşısının uygulandığı 7 kişi hayatını kaybetti

İngiltere'de ilaç şirketi AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile birlikte geliştirdiği korona virüs aşısını yaptıran 7 kişi hayatını kaybetti.

İngiliz-İsveç ilaç firması AstraZeneca'nın Oxford Üniversitesi ile ortaklaşa ürettiği korona virüs aşısı "kan pıhtılaşmasına" yol açtığı şüphesiyle gündemden düşmüyor. İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından yapılan açıklamada, ülkede aşının uygulandığı 7 kişinin kan pıhtılaşmasından hayatını kaybettiği bildirildi. 24 Mart'a kadar aşılanan 18 milyon kişinin 30'unda pıhtılaşma görüldüğü belirtilirken, aşının kan pıhtılaşmasına neden olup olmadığının tespit edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü aktarıldı. MHRA Başkanı Dr. June Raine, "Faydaları her türlü riskten ağır basmaya devam ediyor ve halk aşılarını almaya devam etmelidir" dedi.

 

AstraZeneca aşısı Almanya, Fransa, Hollanda ve Kanada gibi diğer ülkelerde yalnızca yaşlı kesimin kullanımı ile sınırlandırılmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İngiltere'de AstraZeneca aşısının uygulandığı 7 kişi hayatını kaybetti

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.