28 Mart 2024, Perşembe

Çin'de korona virüsünden ölenlerin sayısı 361'e çıktı

Çin'de korona virüsünden ölenlerin sayısı 361'e çıktı

Çin'de korona virüsü salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 361'e çıkarken, salgın Çin'de yol açtığı can kaybı sayısıyla SARS'ı geride bıraktı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülke genelindeki kesinleşmiş toplam vaka sayısının da 17 bin 205'e ulaştığını açıkladı.

 

Çin'de sadece Pazar günü 2 bin 829 yeni vaka ve 57 ölüm kayıtlara geçerken, günlük bazda yine rekor kırılmış oldu. Böylelikle Çin'de yeni korona virüsün neden olduğu can kaybı, 2002 ve 2003 yıllarında görülen SARS salgınını geride bıraktı. SARS, Çin'in ana karasında 349 can almıştı.

Şu ana kadar korona virüsünden kaynaklı 20'den fazla ülkede 171 vaka bildirilirken, Çin sınırları dışındaki tek ölüm vakası Filipinler'de yaşandı.

 

Şanhay Borsası, büyük düşüşle açıldı

 

Şanhay Bileşik Endeksi'nde uzun bir aranın ardından bugün tekrar işlem yapılmaya başlandı. Açılışta yüzde 8.73'lük değer kaybı yaşanırken, bu günlük bazda 2015'ten bu yana görülen en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

 

Bayram tatilinin bitişiyle 31 Ocak'ta açılması beklenen Şanhay Borsası'nın açılışı, salgın nedeniyle 3 Şubat'a ertelenmişti.

 

Öte yandan Çin Merkez Bankası (PBOC) ise keskin düşüşleri önlemek ve kredi desteğini güçlendirmek için dün bankalar arası piyasalara 1.2 trilyon yuan (171.4 milyar dolar) fon enjekte edeceğini açıklamıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Çin'de korona virüsünden ölenlerin sayısı 361'e çıktı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.