25 Nisan 2024, Perşembe

Araştırma yapan bilim insanının ayağı kayınca açılan çukurdan, dünyanın gizli bölmesi çıktı

Araştırma yapan bilim insanının ayağı kayınca açılan çukurdan, dünyanın gizli bölmesi çıktı

Antarktika'daki Ross buz sahanlığında küresel iklim değişikliğiyle ilgili araştırma gerçekleştiren ve hava kütlesini ölçmek adına zıplayan bilim insanlarından biri sayesinde dünyanın gizli bölmesi keşfedildi. Alt katmana inen bilim insanları, yeni bir ekosistem bulmanın sevincini yaşadı.

Yeni Zelandalı bilim insanları, Antarktika'daki Ross buz sahanlığının 500 m altında gerçekleştirdiği çalışma sırasında çok önemli bir keşfe imza attı. Buz sahanlığındaki hava basıncını ölçmek için zıplayan bilim insanlarından birinin ayağının yan tarafa doğru gitmesinin ardından alt tarafta gizli bir bölme olduğu fark edildi.

HEMEN AŞAĞI İNDİLER

Bilim insanları, kazdıkları yeni bir çukur sayesinde alt katmana indi. Gördükleri karşısında ise büyük bir şaşkınlık yaşadılar. Çünkü bulunan yeni katman, bambaşka bir dünyanın kapılarını araladı. Yeni canlı türleri bulundurduğu tahmin edilen bölmeyle ilgili geniş çaplı bir araştırma yapılacak.

"BÜYÜK BİR SÜRPRİZ"

Ekipte yer alanCraig Stevens, yaptığı açıklamada, "Biz aşağı ve yukarı doğru zıplamaya başladık. Çünkü bu yöntemle aşağıda yeni bir ekosistem olup olmadığını anlayacaktık. İşte tam bu sırada böyle bir sürprizle karşılaştık" dedi.

 

"GİZLİ DÜNYAYA GİREN İLK KİŞİ OLMAK GİBİ"

Keşifle ilgili duygularını dile getiren Bay Horgan ise, "Bu nehri gözlemlemek ve örneklemek, gizli bir dünyaya ilk giren kişi olmak gibiydi" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Araştırma yapan bilim insanının ayağı kayınca açılan çukurdan dünyanın gizli bölmesi çıktı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.