28 Mart 2024, Perşembe

Afganistan ve Pakistan'da deprem

Afganistan ve Pakistan'da deprem

Afganistan ve Pakistan'ı vuran depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi

 

Afganistan ve Pakistan'ı vuran 6.5 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselirken, 204 kişi de yaralandı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada depremin Hindistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan ve Türkmenistan'da hissedildiği belirtildi.

 

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badakhshan eyaletinin Hindukuş bölgesinde meydana gelen ve çevre ülkelerde de hissedilen 6.5 büyüklündeki depremde bilanço artıyor. Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sharafat Zaman Amrakhel, ülkenin 34 ilinde hissedilen depremde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 44 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

 

PAKİSTAN'DA CAN KAYBI 9'A YÜKSELDİ

Depremden etkilenen Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde, can kaybı sayısının 9'a yükseldiği, 160 kişinin de yaralandığı belirtildi. Eyalette en az 19 evin hasar gördüğü açıklanırken, depremin Lahor, İslamabad, Rawalpindi, Quetta, Peşaver, Kohat ve Lakki Marwat gibi birçok kentte hissedildiği öğrenildi. Telefon hatlarının da hasar gördüğü Pakistan'da bir otoyol, toprak kayması nedeniyle trafiğe kapandı. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, afet kurumlarına acil durum önlemlerinin alınması talimatı verdi.

 

ÖZBEKİSTAN, HİNDİSTAN VE KAZAKİSTAN'DA DA HİSSEDİLDİ

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Hindukuş dağlık bölgesi olan depremin yerin 187 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıklamıştı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise depremin Pakistan, Hindistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan'da hissedildiği belirtilmişti.

 

GEÇTİĞİMİZ YIL BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Afganistan'ın doğusundaki Paktika vilayetinde geçtiğimiz yıl Haziran'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sağlık Bakanlığı Afganistan Pakistan 3. Sayfa Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.